Statistikk fra skytjenesteleverandører om utleveringsbegjæringer

Her har vi samlet statistikk fra de noen store skytjenesteleverandører om deres utleveringsbegjæringer. De fleste levere halvårlige rapporter, men det forekommer noe forsinkelse. Statistikken her er basert på deres egne tall, slik disse er oppgitt på deres sider.

Hvor er jeg i veiledningen?
Figur som viser en oversikt over veiledningen
Denne figuren viser hvordan vi ser for oss at sidene i veiledningen henger sammen. Leter du etter en spesifikk side, finner du den ved å følge sidene i veiledningen, eller under vår oversikt nederst på hovedsiden.
Er du leverandør?

Er du leverandør og ønsker du statistikken din presentert her, eller har du kommentarer til statistikken som er presentert, så kan du ta kontakt med oss. Vi ønsker å kunne presentere alle leverandører her og med best mulig tallgrunnlag. Det gjøre det mulig for oss å foreta gode vurderinger av konsekvens og sannsynlighet.

Statistikk fra Amazon Web Services (AWS)

 • AWS publiserer rapporter over sine utleveringsbegjæringer hver 6. måned
 • I perioden januar til juni 2022 hadde AWS 954 utleveringsbegjæringer
 • Av disse resultert 97,59% i "non-content" og 2,41% i "content" avsløringer.
 • Majoriteten av forespørslene kom fra USA (48,7%), mens India (17,4%) og Tyskland (10,4%) kommer som nr. 2 og 3 over hvilke land med høyest forespørsel i dette tidsrommet.

Ved vurderingen av sannsynlighet er det naturlig å se antall utleveringer opp mot antallet kunder/brukere av AWS. Arbeidsgruppen kjenner ikke til hvor mange kunder AWS har, men basert på selskapets størrelse er det trolig svært mange. Prosentvis synes derfor sannsynligheten for et utleveringskrav å være nokså liten.

Les mer fra AWS her: Law Enforcement Information Requests

"Non-content" og "content" information
 • Non-content information eller non-content data tilsvarer metadata. Eksempler på slik data/informasjon er kundenavn, e-postadresse, IP-adresse ved registrering o.l.
 • Content information content data tilsvarer innholdsdata. Dette er informasjon som produseres, lagres eller kommuniseres av kunde. Eksempler på dette er bla. ordene i e-post, bilder o.l.

Statistikk fra Google

Av statistikken fra fremgår det at:

 • (Fram til juni 2021 finnes det halvårlige oversikter over Google sine utleveringsbegjæringer)
 • I perioden januar til juni 2021 var det 0-499 forespørsler om informasjon som ikke var i henhold til FISA, 2700-27499 kontoer.
 • I samme periode var det 0-499 forespørsler om informasjon som var i henhold til FISA, 8900-89499 kontoer.
 • Og 1-499 forespørsler som gjøres via National security letters(NSL)
 • Google sine sider lar en gjøre søk for å spesifisere land utleveringsbegjæringene er rettet mot og hvilke land som har kommet med utleveringsbegjæringer

Ved vurderingen av sannsynlighet er det naturlig å se antall utleveringer opp mot antallet kunder/brukere av Google. Arbeidsgruppen kjenner ikke til hvor mange kunder Google har, men basert på selskapets størrelse er det trolig svært mange. Prosentvis synes derfor sannsynligheten for et utleveringskrav å være nokså liten.

Les mer fra Google her: Global requests for user information

Statistikk fra Microsoft

Av statistikken fra fremgår det at:

 • (Fram til desember 2021 finnes det halvårlige oversikter over Microsoft sine utleveringsbegjæringer)
 • I perioden juni til desember 2021 hadde de totalt 25.182 utleveringsbegjæringer
 • Av disse resulterte 51,59% i "non-content" og 4,26% i "content" avsløringer. Øvrige ble enten avvist eller resulterte i ingen funn.

Ved vurderingen av sannsynlighet er det naturlig å se antall utleveringer opp mot antallet kunder/brukere av Microsoft. Arbeidsgruppen kjenner ikke til hvor mange kunder Microsoft har, men basert på selskapets størrelse er det trolig svært mange. Prosentvis synes derfor sannsynligheten for et utleveringskrav å være nokså liten.

Les mer fra Microsoft her: Law Enforcement Request Raport

Andre leverandører:

Oppdatert: 12. september 2023

Kontakt

Gi oss tilbakemelding!

Markedsplassen er under utvikling. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Ta kontakt med oss!

E-post: markedsplassen [at] dfo.no (markedsplassen[at]dfo[dot]no)

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.