Informasjonsmøte om statlige fellesavtaler for skybaserte infrastruktur- og plattformtjenester

Markedsplassen for skytjenester har til hensikt å inngå fellesavtaler for skybaserte infrastruktur- og plattformtjenester. Vi inviterer til informasjonsmøte for offentlig sektor onsdag 19. april 2023.

Fellesavtalene for skybaserte infrastruktur- og plattformtjenester vil inngå i MPS sin portefølje av skykontrakter, veiledninger og digitale tjenester for offentlig sektor. De vil dekke skybaserte infrastruktur- og plattformtjenester som nettverk, lagring, prosessering og plattformer som en tjeneste (IaaS/PaaS).

Hensikten er å inngå parallelle rammeavtaler som til sammen skal medføre enklere, sikrere og riktigere bruk av IaaS- og PaaS-tjenester i offentlig sektor.

Infrastruktur- og plattformtjenester leveres normalt på standardvilkår fastsatt av leverandøren. Disse gjøres i liten grad til gjenstand for forhandlinger. Vi vil derfor ha fokus på forbedringer og tilpasninger av disse vilkårene, slik som f.eks. kommersielle betingelser, juridiske vilkår, informasjonssikkerhet, samt personvern.

MPS har invitert statlige virksomheter og kommuner til informasjonsmøte der vi vil presentere status for MPS og de kommende avtalene for skybaserte infrastruktur- og plattformtjenester. 

Under møtet vil vi gjennomgå hovedtrekkene i vår strategi, samt hvilke utfordringer vi særlig vil søke å løse. Vi vil også informere om kommende avtaler, veiledninger og digitale tjenester på enkelte av arbeidsområdene, denne gang med særlig fokus på informasjonssikkerhet (måling av informasjonssikkerhet på internett og trusseletteretning).

Dersom du jobber i offentlig sektor og ikke har mottatt invitasjon, vennligst ta kontakt på markedsplassen@dfo.no.

Møtet vil avholdes både fysisk på Økern portal og digitalt.

Presentasjon - Informasjonsmøte 19.4.23.pdf
pdf 776.69 KB

Publisert: 11. april 2023 Oppdatert: 20. april 2023

Kontakt

Gi oss tilbakemelding!

Markedsplassen er under utvikling. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Ta kontakt med oss!

E-post: markedsplassen [at] dfo.no (markedsplassen[at]dfo[dot]no)

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.