Kilder for bevisstgjøring og opplæring innen cybersikkerhet

Her er en liste over åpent tilgjengelige ressurser som tilbyr kilder til bedre innsikt og opplæring for cybersikkerhet. Disse ressursene tilbyr en rekke gratis verktøy, kurs, webinarer, rapporter og opplæringsprogrammer for å øke bevisstheten og tilbyr opplæring innenfor cybersikkerhet for ulike målgrupper.

Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA)

CISA er en amerikansk føderal etat som er ansvarlig for å beskytte landets kritiske infrastrukturer mot cyberangrep. De tilbyr en rekke gratis ressurser og verktøy for å øke bevisstheten og gi opplæring innenfor cybersikkerhet.

National Initiative for Cybersecurity Education (NICE)

NICE er et program fra den amerikanske regjeringen som har som mål å forbedre nasjonens cybersikkerhet ved å fremme utvikling av en kvalifisert arbeidsstyrke. NICE tilbyr et bredt spekter av gratis opplæringsressurser, verktøy og kurs for å styrke bevisstheten og opplæringen innen cybersikkerhet.

Open Web Application Security Project (OWASP)

OWASP er en global, frivillig organisasjon som fokuserer på å forbedre sikkerheten til programvareapplikasjoner. De tilbyr gratis ressurser og opplæringsprogrammer for å øke bevisstheten om applikasjonssikkerhet og tilbyr også en rekke kurs og treninger.

SANS Institute

SANS Institute er en organisasjon som tilbyr utdanning og opplæring innen cybersikkerhet. De tilbyr en rekke kommersielle og gratis ressurser, inkludert webinarer, podcaster, artikler og verktøy for å øke bevisstheten og gi opplæring innen cybersikkerhet.

National Cyber Security Centre (NCSC)

NCSC er en britisk organisasjon som arbeider for å forbedre cybersikkerheten i Storbritannia. De tilbyr gratis ressurser og opplæringsprogrammer for en rekke målgrupper, inkludert bedrifter, akademikere og enkeltpersoner.

Carnegie Mellon University

Carnegie Mellon University tilbyr en rekke gratis onlinekurs innen cybersikkerhet på sin Open Learning Initiative. Kursene er tilgjengelige for alle og er utviklet av fakultetsmedlemmer fra universitetets Software Engineering Institute.

European Union Agency for Cybersecurity (ENISA)

ENISA er et europeisk organ som arbeider for å øke bevisstheten om cybersikkerhet og forbedre sikkerheten til EUs digitale infrastruktur. De tilbyr en rekke gratis ressurser, inkludert rapporter, verktøy og opplæringsprogrammer.

Cybrary

Cybrary er en online læringsplattform som tilbyr gratis og betalte kurs innen cybersikkerhet. De har et bredt utvalg av emner og tilbyr både grunnleggende og avansert opplæring innen cybersikkerhet.

Khan Academy

Khan Academy er en online læringsplattform som tilbyr gratis kurs innen en rekke emner, inkludert cybersikkerhet.

Oppdatert: 8. juni 2023

Kontakt

Gi oss tilbakemelding!

Markedsplassen er under utvikling. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Ta kontakt med oss!

E-post: markedsplassen [at] dfo.no (markedsplassen[at]dfo[dot]no)

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.