Gjennomført Skyforum 19.06.24

DFØ ved Markedsplassen for skytjenester (MPS) avholdt Skyforum den 19. juni 2024.

Skyforum åpnet denne gang med overordnet status fra programdirektør Sverre Stoltz, etterfulgt av en sesjon som omhandlet SaaS forretningsmodell. Her ble Viking Venture invitert inn til å holde foredrag. De forklarte om hvordan forretningsmodellen fungerer i SaaS-verdenen, prisstrukturen som blir brukt og hvordan å få mest mulig verdi ut av KPI’ene (Key Preformance Indicators) til en organisasjon. Sverre fulgte deretter opp med noen eksempel på hvordan dette vil kunne være nyttig informasjon for både kunder og oppdragsgivere.

Etter pausen ble det informert om status på MPS’ hovedleveranser. Ingrid Sørensen startet med å gi siste nytt innen pågående anskaffelsesprosess for skybaserte infrastruktur- og plattformtjenester (CIPS). De er nå i slutten av dialogfasen og har hatt møter om alle de forhåndssatte temaene. Den avsluttende dialogfasen vil ha oppstart etter sommerferien.

Kristina Nikolajeva, prosjektleder innen CyberX, hadde tre kunngjøringer under møtet. Først informerte hun om at alle fire utprøvingsprosjekter har blitt fullført med gode resultater, hvilket virker lovende for potensielle anskaffelser innen samtlige områder. Kunngjøring nummer to var at MPS’ første kontrakt ble tildelt 19. juni, innen Cyber Risk Score til KPMG/RiskRecon. Avslutningsvis informerte hun om at det om kort tid vil bli lansert 9 ulike markedsundersøkelser for andre fase av prosjekt CyberX.

David Behrens ga oss oppdatert informasjon angående FinOps-prosjektet. Her er et utprøvingsprosjekt i oppstartsfasen med pågående dialog med en interessert leverandør. For øvrig er det ledige plasser i ekspertgruppen for prosjektet, og han oppfordrer interesserte offentlige aktører om å melde interesse. David informerte også om kommende markedsundersøkelse innen AI. Prosjektet har ikke formet konkret retning enda, og han er dermed interessert i å snakke med relevante leverandører for å kartlegge driften fremover.

Gisle Elgsaas Vada informerte om at MPS har et pågående samarbeid med liknende aktører som MPS i Norden. Dette er et svært nyttig samarbeid da alle jobber innen samme marked og jobber med globale leveranser og aktører. Videre presenterte han planene for samarbeidet fremover.

Til slutt ga Helene Stunes en oppdatering på det nyoppstartede prosjektet Cloud R&A. Formålet her er å øke tilgjengelighet på leverandører og informasjon innen skymarkedet. Det er publisert en markedsundersøkelse og dialog med leverandører er påbegynt. Hun oppfordret kundene om å melde seg til å få tilsendt brukerundersøkelse når den er klar, og ønsker medlemmer fra offentlig sektor til å delta i ekspertgruppe for prosjektet.

Neste Skyforum vil finne sted på Økern Portal 18. september 2024 kl. 13:00. Dette møtet holdes hybrid med mulighet for både stedlig og digital deltakelse. Både offentlige virksomheter og leverandører er velkomne.

Skyforum er tilgjengelig her: #mps | Skyforum 19.06.2024

Presentasjon er tilgjengelig her: #mps | Skyforum presentasjon 19.06.2024

Oppdatert: 20. juni 2024

Kontakt

Gi oss tilbakemelding!

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Ta kontakt med oss!

E-post: markedsplassen [at] dfo.no (markedsplassen[at]dfo[dot]no)

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.